Ingatlan kereső

Azonosító


Ár ( millió Ft | ezer Ft)

-

Hirdetés típusa

Ingatlan fajtája

Megye

Település

Kerület

Ingatlan típusa

Épület anyaga

Szobák száma

-

Félszobák száma

-

Hasznos alapterület

-

Telek alapterület

-

Leírás


Csak fényképes hirdetés


Keresés
Megosztás:
Facebook Twitter MySpace Startlap

Biztosítás

A Kispest központjában található AnDeZ Ingatlaniroda arra törekszik, hogy ingatlanközvetítői tevékenysége mellett komplex szolgáltatást nyújtson ügyfelei részére. Ennek érdekében foglalkozunk szolgáltatásaink körében biztosításközvetítéssel, ami lehet például egy lakásvásárlás során megkötendő vagyonbiztosítás, gépjármű felelősségbiztosítás, vagy életbiztosítás.

Irodánk munkatársa független biztosítási alkuszként a Magyarországon működő valamennyi biztosító összes termékének értékesítését vállalja. Tevékenységünkért a biztosítóktól kapjuk a díjazásunkat, ezért az ügyfeleink részére végzett munka számukra díjtalan. Kollágánk egyik legfontosabb feladata az ügyfelek részére adott szaktanácsadás. Ennek keretén belül, mint alkusz, közreműködünk az ügyfél igényeinek felmérésében, segítséget nyújtunk a legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásában és a biztosítási szerződés megkötésében.

A szaktanácsadás esetében is kiemelt felelősségünk van, mint közvetítőnek, hiszen rendkívül lényeges, hogy olyan segítséget nyújtsunk, ami által az ügyfél számára a megfelelő biztosító megfelelő terméke kerül kiválasztásra.

Amikor felmérjük az ügyfél igényeit, akkor összesítenünk kell azokat a kockázatokat is, melyeket a majdani szerződésnek tartalmaznia kell, és amikor a biztosítóktól az ajánlatok megérkeznek, azokat legelőször ezek alapján hasonlítjuk össze.

Természetesen érdemes tisztában lenni azzal, hogy nem minden esetben a legolcsóbb ajánlat a legalkalmasabb az ügyfél számára és ugyanez fordítva is igaz; nem mindig a legdrágább nyújtja a legtöbb szolgáltatást!

A legfontosabb mérlegelési szempontok, amiket célszerű szem előtt tartani:
- a biztosító szolgáltatási háttere,
- a biztosító elérhetősége, a kapcsolat-felvételi helyek száma,
- a biztosító fizetési morálja,
- a termék mögött meghúzódó szerződési feltételek,
- a biztosítási termék (esetleg rejtett) költségei.

További információra lenne szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Tevékenységünk folyamata a gyakorlatban - a teljesség igénye nélkül:

Nagyon fontos alaposan ismerni az ügyfél pontos igényét. Akár meglévő szerződésnél, akár új szerződéskötésben kér segítséget, minden esetben pontosan fel kell mérni, hogy mik az elvárásai és a szükségletei. Ismerni kell az igények mellett a kockázat pontos jellemzőit is, illetve az esetlegesen meglévő egyéb szerződéseit is, hiszen együttesen kell vizsgálni a lehetőségeket és a feltételeket.

Ha a pontos feltérképezést elvégeztük, akkor tudjuk megismertetni a meglévő szerződései alapján, hogy adott kockázatokra milyen összeget ráfordításával milyen biztosítási védelemmel rendelkezne. Ezt követően tudjuk elkezdeni ennek összehangolását, optimalizálását.

Gyakorlati példa: Egy véletlenszerűen kiválasztott ügyfél rendelkezik kötelező felelősség-, casco- és lakásbiztosítással. A gépjármű biztosításai egy helyen vannak, de a lakásbiztosítást máshol kötötte meg. Ügyfelünk kora 35 év és éves szinten mindösszesen 140.000,- Ft-ot fordít biztosításra.

Abban az esetben, ha valamennyi biztosítása egy biztosítónál kerülne elhelyezésre, akár egy eddigiektől eltérő harmadik társaságnál lehetősége lenne arra, hogy a biztosítási díjakon - a kedvezményes együttes kötés révén - éves szinten akár 15-20 ezer forintot megtakarítson.

Miután az ügyfél hátterét megismertük, ki kell választani a megfelelő biztosítót vagy biztosítókat, amelyek ajánlatainak összehasonlításával érdemben tudunk tanácsot adni, hogy melyiket válassza.

Mindezek után már csak az a feladat, hogy ügyfeleink szerződéseit folyamatosan karban tartsuk azzal, hogy rendszeres információkat gyűjtünk a biztosítókról, illetve kapcsolatot tartunk partnereinkkel és figyeljük, milyen formában változnak a körülményei, annak érdekében, hogy mindenkor a legoptimálisabb fedezetet tudjuk számára ajánlani.

Vagyonbiztosítás

Legyen szó bármilyen jellegű (lakás-, társasházi vagy vállalkozói) vagyonbiztosításról, több olyan szempont is van, melyet általános érvényűnek lehet tekinteni, biztosítótól függetlenül.

Kezdve a biztosítási érdekkel, megállapítható, hogy a vagyonbiztosítást mindig annak a javára kell megkötni, akinek érdeke fűződik a vagyontárgy megóvásához. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden esetben a vagyontárgy megóvásában érdekelt személy (tulajdonos, bérlő, lízingbe vevő) az, aki a biztosítottja lesz a szerződésnek.

A biztosításban legelőször meg kell határozni a vagyontárgyak értékét, vagyis az úgynevezett biztosítási összeget. A biztosítandó vagyontárgy tényleges vagy új értéke ezer forintban meghatározva fogja a biztosítási összeget jelenteni. Ennek abban van kiemelt szerepe, mert a biztosító az esetlegesen bekövetkezendő káreseménykor ezt az értéket veszi figyelembe a kártérítés összegének megállapításánál.

A vagyontárgyak értékét több módon is meg lehet határozni: csoport jelleggel (például: mindösszesen ingóságok), tételesen megnevezve (például: műszaki berendezések, bútorok, ruházat), vagy egyedileg azonosítva is (például: nagyképernyős televízió). A fő szabály az, hogy a vagyontárgy értékmeghatározása mindig valós legyen, tehát nem lehet a biztosítási összeg magasabb a vagyontárgy értékénél, illetve elkerülendő, hogy alacsonyabb legyen, mert ebben az esetben a kártérítés is alacsony összegű lesz.

Amennyiben a vagyon értéke magasabb, mint a megállapított biztosítási összeg, abban az esetben a későbbi kártérítési összeg is arányosan kevesebb lesz (például: ha a 2.000.000,- Ft értékű vagyontárgyat 1.000.000,- Ft-ra biztosítjuk és abban egy 500.000,- Ft-os káresemény következik be, akkor a bekövetkezett kár abban az arányban térül meg, ahogyan az 1.000.000,- Ft és a 2.000.000,- Ft aránylik egymáshoz, tehát 1/2 arányban kapunk 250.000,- Ft-ot).

A folyamatos értéken tartás érdekében a biztosítók értékkövetést, úgynevezett indexálást alkalmaznak. Ennek a célja, hogy az ingatlanbiztosítási összegek minden évben az építési árindexnek, míg az ingóságok a fogyasztói árindexnek megfelelően, legalább valós értéken legyenek tartva. Természetesen ettől el is lehet térni egyedi értékmeghatározással, de betartva azt a szabályt, hogy sem jelentősen magasabb, sem jelentősen alacsonyabb ne legyen a biztosítási összeg a vagyontárgy tényleges értékéhez képest.

Kötelező gépjármű felelősség biztosítás

A hatályos jogszabályok alapján valamennyi magyarországi telephelyű gépjármű forgalmi engedélyébe bejegyzett üzemben tartónak vagy ennek hiányában, vagy egyezőség esetén a tulajdonosnak gépjármű kötelező felelősségbiztosítást (a továbbiakban: Gfb.) kell kötni.

Ez esetben egy biztosítási kötelezettségről van szó, mivel a termékhez kapcsolódó 2009. évi LXII. törvény csak azokra a természetes és nem természetes személyekre vonatkozik, akik tulajdonosként és/vagy üzemben tartóként biztosítást köthetnek a törvényben megfogalmazott járművekre (személygépjármű, motorkerékpár, segédmotoros-kerékpár, négykerekű segédmotoros-kerékpár, autóbusz, trolibusz, tehergépkocsi, vontató, pótkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű, munkagép).

A biztosítás, attól függően, hogy milyen forgalmi engedéllyel rendelkezik a gépjármű, köthető határozott és határozatlan időtartamra. Az állandó forgalmi engedélyre kötelezett gépjárművek esetében a biztosítási szerződés tartama határozatlan.

Casco biztosítás

Míg a gépjármű kötelező felelősségbiztosításban a biztosító a másoknak, harmadik személynek okozott károkért áll helyt a károkozó helyett, addig a casco biztosításban gyakorlatilag egy szolgáltatást vásárolunk a gépjárművünkhöz. Ennek keretén belül a biztosító azokat a károkat téríti meg a biztosított részére, melyek a saját vagyontárgyában keletkeztek, vagy abban a vagyontárgyban, melyek megóvásához valamilyen érdek fűzi.

A biztosítás központi szereplője a gépjármű, mint vagyontárgy, melynek alap és kiegészítő felszerelési vannak, valamint esetenként rendelkezhet extra felszereltséggel is. Az extra felszereltség megállapításánál nagyon fontos szempont, hogy azok előzetesen, úgymond gyárilag beépített tartozékok-e, vagy utólagosan váltak a jármű részévé.

A gépkocsi típusának pontos meghatározása, a besorolása egy általánosságban elfogadott Eurotax kód alapján történik. Ez alapján lehet eldönteni, hogy a jármű milyen kiegészítő tartozékokat tartalmaz. Ami a kód alapján tartozék, az - bár lehet extra -, mégis a jármű szerves részét képezi, tehát a későbbi díj és kockázat megállapításnál a biztosítók figyelembe veszik azt. Ami ezen kívül esik, azaz utólagosan elhelyezett tartozék, azok után a biztosító pótdíjat számolhat fel. Általánosságban elmondható, hogy a biztonságot szolgáló, védelmi célú tartozékok után a biztosítók nem számolnak fel külön díjat.

Miután összeállítottuk, hogy a jármű és tartozékai milyen vagyontárgyat képeznek, az előzőekben leírtakhoz hasonlóan, meg kell vizsgálnunk a vállalható kockázatokat.

Unit linked biztosítás

A befektetési egységhez kötött (unit-linked) életbiztosítások a vegyes életbiztosítások által nyújtott szolgáltatásokat (pl. kifizetés halálesetkor vagy a biztosítási időtartam végén) ötvözik a befektetési alapok által kínált befektetési lehetőségekkel. A konstrukció lényege, hogy a szerződő által befizetett díjakat a biztosító által felkínált, és a szerződő által kiválasztott befektetési alapokhoz hasonlító eszközalapokba fektetik, így a lejáratkori - vagy haláleseti - kifizetés mértékét elsősorban ezen alapok hozama határozza meg.

Sokszor emlegetik úgy, hogy az unit-linked biztosítás egyesíti magában a vegyes életbiztosítások (kifizetés halálesetkor vagy a szerződés lejártakor) és a befektetési alapok által kínált előnyöket. Elsőre valóban sok a hasonlóság, de az unit-linked biztosítás jellemzően hosszútávra szóló, a visszavásárlás sajátosságai miatt nehezen készpénzzé tehető, befektetési elemeket is tartalmazó biztosítás, és a hozzá kötődő ügyfélköltségek is jelentősen különböznek a befektetési alapokéitól.

Mindkét típus esetében a megbízott, vagy saját vagyonkezelők foglalkoznak a befektetéssel, és azoknak az egyéni számlákon lévő aktuális értékét befektetési egységekben tartják nyilván. Ez a módszer egyúttal azt is lehetővé teszi, hogy - a klasszikus életbiztosításokkal ellentétben - akár naponta nyomon kövesse a befektetési egységek árfolyamváltozásának mértékét.

Léteznek folyamatos díjfizetésű és egyszeri díjas unit-linked biztosítások is. Az egyszeri díjas biztosításoknál csak egyetlen alkalommal, közvetlenül a szerződés megkötése után kell befizetni egy nagyobb összegű díjat. Ebben az esetben a biztosító mentesül a rendszeres befizetések adminisztrációjának terheitől. Biztosítottként ugyanakkor az egyszeri díjas változatnál az ügyfél csak a befizetés évére vonatkozóan, azaz egyszer veheti igénybe a konstrukcióhoz kötődő adókedvezményt.

Az unit-linked biztosítás rugalmassága lehetővé teszi, hogy havi, negyedéves, féléves, esetleg éves rendszeres díjfizetés mellett, egyszeri rendkívüli összegeket is elhelyezzen a biztosítónál.

Írjon nekünk!

A fentieken túl további számos biztosítás köthető irodánkban (utas biztosítás, tanuló biztosítás, hitelfedezeti biztosítás, különböző életbiztosítások), melyekről munkatársainknál részletesen is tájékozódhat. Forduljon hozzánk bizalommal, hogy megfelelő körültekintéssel segítségére lehessünk Önnek az igényeinek leginkább megfelelő biztosítás kiválasztásában.

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet:
Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom.
Biztonsági kód