Ingatlan kereső

Azonosító


Ár ( millió Ft | ezer Ft)

-

Hirdetés típusa

Ingatlan fajtája

Megye

Település

Kerület

Ingatlan típusa

Épület anyaga

Szobák száma

-

Félszobák száma

-

Hasznos alapterület

-

Telek alapterület

-

Leírás


Csak fényképes hirdetés


Keresés
Megosztás:
Facebook Twitter MySpace Startlap

Ingatlan értékbecslés

Mit jelent az, hogy ingatlan értékbecslés?

Ha szakmailag akarjuk megközelíteni a kérdést, akkor az értékbecslés egy olyan becsült értéke valamely vagyontárgynak, mely megközelítőleg megegyezik a tisztességes piaci értékkel. Másképp fogalmazva: az a becsült összeg, amelyen várható, hogy az értékelt vagyontárgy - jelen esetben ingatlan - egy érdekelt vevő és egy érdekelt eladó között gazdát cserél; miközben mindkét fél kényszertől mentesen jár el, és a jogegyenlőség alapján a felek tisztában vannak az összes vonatkozó ténnyel.

Vagyontárgyaink közül jellemzően az ingatlan jelenti a legnagyobb értékünket, ezért ha ingatlanügyünk van és nem vagyunk tisztában a piaci realitásokkal, akkor a tulajdonunkat képező ingatlan valós értékének ismerete nélkül azt kockáztatjuk, hogy esetleg jelentős összegű hátrány érhet bennünket. Az ingatlan értékbecslőjének tehát az a feladata, hogy segítségünkre legyen, ha ingatlant akarunk eladni, illetve ha például egy vagyoni vitában az ingatlan értékére vonatkozóan kölcsönösen elfogadható árban egyezhessünk meg. Esetenként szükség van értékbecslésre a gyámügyi eljárások során, a pályázatoknál például a fedezeti érték meghatározásához, kölcsönügyleteknél, valamint akkor is, ha egyszerűen csak szeretnénk tudni, mennyit ér a tulajdonunkban lévő lakás, családi ház, telek, üzlet, műhely, garázs, építmény stb.

Hogyan is történik az értékbecslés a gyakorlatban?

Az értékbecslő helyszíni szemle keretében felméri az értékelendő ingatlan környezetét, elhelyezkedését, az ingatlan állapotát és jogi helyzetét. Az egyik legfontosabb értékelési szempont ezek közül az ingatlan környezete, elhelyezkedése. Ennek oka, hogy az ingatlan földrajzi helyzete, környezete általában nem, vagy csak nagyon lassan változik, szemben magukkal az építményekkel és a lakásokkal, amit fel lehet újítani, lehet szépíteni, és ezzel a használati és piaci értékét növelni. A felmérés során fényképfelvételekkel dokumentálásra kerül az aktuális állapot. Ingatlant mindig jelen állapotában kell értékelni, de arra vonatkozóan lehet szakértői véleményt alkotni, hogy a jövőbeli értékét az esetleg változó körülmények várhatóan milyen módon fogják befolyásolni. Az értékbecslés, ahogy a nevében is benne van, becslésen alapul, de mindig törekedni kell arra, hogy egy ingatlan értékét a lehető legobjektívabban becsüljük meg.

További információra lenne szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az értékbecslés fajtái:

Az értékbecslésnek különböző módszerei vannak, melyek közül a legelterjedtebb és leggyakrabban alkalmazott a piaci összehasonlító adatokon alapuló értékbecslés, amit esetenként kiegészít a nettó újraelőállítási költségen és a hozamszámításon alapuló értékbecslés.

A piaci összehasonlító adatokon alapuló értékbecslés esetén az értékelést végző az ingatlanpiac folyamatainak, a keresleti-kínálati viszonyok elemzésével határozza meg az ingatlan értékét a vizsgált ingatlanhoz hasonló ingatlanok kínálati árából, a konkrét adás-vételekből ismert adatokból képzett halmazt felhasználva. Ez alapján kiszámítható a vizsgált ingatlanra vonatkozó átlagos piaci érték.

Nettó újraelőállítási költségen alapuló értékbecslés során a felépítmény nettó újraelőállítási költségének és az avulások miatti értékcsökkenésnek a különbsége, illetve a telek értékének hozzáadásával határozható meg az ingatlan teljes értéke. Ezt a módszert inkább ellenőrzésképpen lehet alkalmazni, illetve minden olyan ingatlannál, amelyeknél, azok természeténél, egyediségénél fogva (kórház, iskola, tornacsarnok) nem rendelkezünk megfelelő összehasonlító adatokkal.

A harmadik típust, a hozamszámításon alapuló értékbecslés módszerét a bérbeadás útján is hasznosítható ingatlanoknál célszerű alkalmazni. Ez a módszer az ingatlanból befolyt éves tiszta jövedelem, azaz az ingatlan jövőbeni haszna és az ezek megszerzése során felmerült kiadások különbsége határozza meg az értéket. Az érték megállapításának az elve, hogy bármely eszköz értéke annyi, amennyi a belőle származó tiszta jövedelem jelenértéke.

Miért válasszon minket?

A Kispest központjában található AnDeZ Ingatlaniroda munkatársai jelentős értékbecslési tapasztalattal rendelkeznek mindhárom módszer használatában. Értékbecslőink az országos ingatlan értékbecslői és vagyonértékelői névjegyzékben szerepelnek, és szakmai képzettségük, tapasztalatuk megfelel a legmagasabb fokú előírásoknak.

Az értékbecsléseket a TEGOVOFA (The European Group of Valuers of Fixed Assets), EVS 2009. által ajánlott, a 25/1997 (VIII.1.) PM. és az 54/1997. (VIII. 1.) FM rendelet által is leírt módszerek alapján végezzük.

Az elmúlt évek során elsősorban a fővárosban, de az ország különböző részein is készítettünk értékbecslést az ingatlanok szinte minden fajtáját érintően, így a garázstól a kórházig, a társasházi lakástól az iskoláig, a családi háztól a szállodáig, a műhelytől az üzemépületig, a hétvégi telektől a nagyüzemi mezőgazdasági területekig. Szakmai felkészültségünket és elismertségünket mutatja az is, hogy gyakran kapunk felkérést arra is, hogy ingatlan-, illetve vagyongazdálkodással összefüggő ügyekben szakvéleményt készítsünk.

Az értékbecslés elkészítésének ideje:

Az értékbecslést általában a megrendeléstől számított 3-5 napon belül tudjuk elkészíteni, de akár ennél rövidebb határidejű, sürgős munkát is tudunk vállalni.

Az értékbecslés ára:

Árainkról telefonon tájékozódhatnak magán- és üzleti megrendelőink, de rövid szakvéleményt már 10.000 Forinttól is tudunk vállalni.

Szakmai tapasztalataink, referenciáink:

Irodánk számtalan esetben készített értékbecslést családi házakról, társasházi lakásokról, telekről magánszemélyek részére, elsősorban Kispesten, Pestszentlőrincen, Pestszentimrén, Pesterzsébeten, Kőbányán és Ferencvárosban.

Az elmúlt évek során üzleti partnereink között tudhattuk többek között:
• Fővárosi Önkormányzat
• Kispesti Önkormányzat
• Ferencvárosi Önkormányzat
• Pesterzsébeti Önkormányzat
• HM Infrastrukturális Igazgatóság
• Herbária Zrt.
• Rába Kispesti Gépgyár és Öntőde Kft.
• Belvárosi Autójavító Kft.

A nagyszámú értékbecslést készítettünk:
• Belső Ferencváros rekonstrukciójával kapcsolatban
• Ingatlanok értékesítésével összefüggően a Ferencvárosi Önkormányzat, Pesterzsébeti Önkormányzat, a Kispesti Önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium részére

Jelentősebb munkáink közül említésre méltó:
• Fővárosi Önkormányzat Római parti üdülője
• Budapesti Művelődési Központ
• Ferencvárosi Sportcsarnok
• Ferencvárosi Orvosi Rendelőintézet
• Ferencvárosi Gondozási Központ
• Herbária Zrt. füzesabonyi és tolnai telephelye
• Főspedpack Kft. telephelye
• Belvárosi Autójavító Kft. telephelye
• Rába Kispesti Gépgyár és Öntőde Kft. gyártelepe

Írjon nekünk:

Reméljük, hogy amennyiben az ingatlan értékbecslés, vagy bármely más szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését és szeretné felvenni munkatársainkkal a kapcsolatot, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és adja meg elérhetőségét. Rövid időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot. Bizalmát előre is köszönjük!

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Üzenet:
Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom.
Biztonsági kód