Ingatlan kereső

Azonosító


Ár ( millió Ft | ezer Ft)

-

Hirdetés típusa

Ingatlan fajtája

Megye

Település

Kerület

Ingatlan típusa

Épület anyaga

Szobák száma

-

Félszobák száma

-

Hasznos alapterület

-

Telek alapterület

-

Leírás


Csak fényképes hirdetés


Keresés
Megosztás:
Facebook Twitter MySpace Startlap

Kispest

Az alábbi oldalakat ajánljuk mindazok figyelmébe, akik Kispesten élnek vagy a jövőben itt kívánnak élni és tájékozódni szeretnének Kispestről, és azok számára is, akik egyelőre csak érdeklődnek a Főváros XIX. kerülete iránt.

Kispest elhelyezkedése

A 9,38 négyzetkilométer nagyságú területtel bíró, 60 ezret meghaladó lakosságú, több mint 130 éves múlttal rendelkező városrész, Kispest Budapest XIX. kerülete. A főváros délkeleti részén fekszik, Dél-Pest szívében.

Kispest városrészei

A kerület több, egymástól jól és viszonylag egyszerűen elkülöníthető részekből áll.

Kispest története

A Határ út környékén feltárt avar kori sírok arra utalnak, hogy Kispest területe már a honfoglalást megelőző korokban is lakott volt. Az államalapítást követő történelméről szintén régészeti leletek (pl. egy XX. század elején feltárt, tatárjárásban elpusztult román kori templom) és történelmi dokumentumok tanúskodnak.

Kispest infrastruktúrája

Tömegközlekedési szempontból Kispest a főváros egészéhez viszonyítva is jó pozícióval rendelkezik, két nagy forgalmat lebonyolító közlekedési csomópontja is kialakult. Az egyiket a Kőbánya-Kispest metróvégállomás, vasútállomás és buszvégállomás jelenti, ahol a Cegléd-Szolnok vasútvonal halad át Szeged vagy Nyíregyháza irányába, és itt épült meg a Nyugati pályaudvar előtti utolsó jelentős közlekedési csomópont, a Kőbánya-Kispest vasútállomás is, melynek jelentőségét az is tükrözi, hogy a pályaudvar személyforgalmi vágányszáma nagyobb, mint a Déli pályaudvaré.